Nový rok,nová sezóna,nové príspevky…

Nový rok,nová sezóna,nové príspevky…

Seriál Castle Endurance race odštartoval prvý pretek pod názvom WINTER CLASSIC 150 laps. Nové pravidlá, nové výzvy a chuť zabojovať o víťazstvo priniesli do seriálu nové tváre, ktoré si zmerajú sily s niektorými jazdcami z minuloročnej sezóny. Medzi nováčikov seriálu patrí aj tím z Maďarska, jazdci z okolia Bratislavy a mladá jazdkyňa.

Úvodný pretek obsahoval 150 kôl, ktoré mali pretekári možnosť odjazdiť z časti v krytej hale a z časti pod holým nebom a vďaka tomuto úseku dostal pretek názov WINTER CLASSIC. Preteky sa snažíme obohatiť a zlepšiť nie len pre jazdcov, ale aj pre fanúšikov. Rozhodli sme sa tento rok ako novinku pripraviť VIP team. Tento team sa bude skladať zo známych osobností motoristického športu alebo iného odvetvia. Ako prví členovia VIP team boli bratia Filip a Samo Sládečka. Ďakujeme tomuto tímu za účasť a obohatenie preteku o ich skúsenosti.

Ďalšou novinkou pre tento rok je aj náš nový mediálny partner Bumm.sk, ktorý bude prinášať skvelé články z každého kola. Ďalej o skvelé zábery z pretekov sa tento rok starajú Tomáš Martinek a Tibor Szabosi autosportfoto.sk.

Pripravili sme si pre Vás pár otázok na dva víťazné tímy WINTER CLASSIC 150 laps.

1. WWS Racing Team
Ako sa vám páči nový koncept vytrvalostných pretekov Caste Endurance? Ako by ste zhodnotili prvý pretek ktorý niesol názov Winter Classic?

Tomi: Tak nový koncept Endurance pretekov hodnotím dobre, pretože sa podobá na ten minuloročný, až na pár detailov. Ono je to vlastne jedno ako a čo sa zmení. Je to o tom ako sa team pripraví na prípadné zmeny. Prvý pretek “Winter Classic” bol pre nás hlavne napínavý, pretože aj napriek vybojovanému prvému miestu na štarte som sa krátko po ňom na vonkajšej časti trate otočil a prepadol na 4.miesto. Od tej chvíle sa začal boj o vrátenie sa do vedenia a to sa nám naštastie podarilo aj keď to v polovici preteku vyzeralo všelijako. K víťazstvu nám pomohlo dobré striedanie, čisté konto bez penalizácie a rýchle a pravidelné časy .

Marek: Castle Endurance hodnotím zatiaľ veľmi kladne, všetky zmeny oproti minulému roku by som označil ako zmeny k lepšiemu, páči sa mi váš prístup, nové nápady a celkové oživenie seriálu. Prvý pretek by som z hľadiska organizácie ohodnotil na výbornú , nemám čo vytknúť. A z hľadiska nášho výkonu, sme maximálne spokojní, bolo to síce napínavé, náročné a konkurencia v našom preteku bola obrovská, no skvelá tímová súhra , správne rozhodnutia a vyrovnané časy nám veľmi pomohli ku skvelému výkonu.

2. WWS Racing Team
Minuloročnú sezónu ste ukončili 3. miestom, očakávali ste na úvod víťazstvo v novom seriáli?

Tomi: Tretie miesto v minuloročnom finále bolo naozaj prekvapivé aj pre nás samotných a tak sme vstupovali do novej sezóny s pocitom, že máme aj na víťazstvo, pokiaľ všetko vyjde ako má a nebudeme robiť zbytočné chyby. Prvý pretek našej druhej sezóny hneď okoreniť víťazstvom je určite skvelou motiváciou! Podstatné je, ale užívať si celý pretek, byť v pohode a mať parťáka, na ktorého sa môžeš spoľahnúť.

Marek: Úspech vo finále minulej sezóny nás dostal pod väčší tlak ako kedykoľvek predtým. Na začiatku tohto ročníka sme už neboli na rošte v pozícii nováčikov ako pred rokom, ale stali sme sa obávaným tímom, od ktorého je očakávaný aj nejaký ten schopný výsledok. Do prvého preteku sme vchádzali s čistými hlavami, mierne povzbudení predchádzajúcimi dobrými výsledkami na tréningoch, nie však s vysokými očakávaniami. Po kvalifikácii sme už na víťazstvo pomýšľali, no konkrétne vo mne sa to prelomilo až tak 25 kôl pred koncom, keď som videl, že to máme takmer isté. Určite sme však do preteku nešli s tým, že ho vyhráme, také tvrdenie by pri tak ťažkej konkurencii bolo veľmi odvážne.

3. WWS Racing Team
Koniec sezóny je ešte síce ďaleko ,veríte že obhájite alebo zlepšíte svoje umiestnenie z minulej sezóny?

Marek: Koniec je ešte veľmi ďaleko, zamákneme a posnažíme sa výsledok minimálne zopakovať alebo zlepšiť, nebude to však vôbec jednoduché. Všetci na trati sa neustále zlepšujú, no my nezaostávame a makáme na sebe. Pre nás je veľkým plusom to, že jeden druhého dokonale poznáme, veď sme rodina a celý život to spolu ťaháme, často si jeden druhému na trati „čítame myšlienky“ a veru že to je v tímovom preteku veľmi veľká časť úspechu, keď sa na toho druhého môžeš spoľahnúť.

Tomi: Samozrejme, že sa budeme snažiť o čo najlepší výsledok. Konkurencia je veľmi silná a ako to celé dopadne sa necháme prekvapiť. Každopádne pôjdeme naplno.

4. WWS Racing Team
Ktorý tím považujete za najsilnejšieho súpera?

Tomi: Aktuálne za najsilnejších súperov považujeme AMV racing team (Levi a Oliver) a EmpiriGP team… Samozrejme je tam viacero teamov, ktoré rešpektujeme a jazdia naozaj výborne. Nikdy nevieš kto vystrelí.

Marek: Najsilnejší na trati je bez debaty Levi, je jedno s kým jazdí, ten chlapec je stroj a patrí mu všetok môj rešpekt, keď však svoje sily spojí s tak skvelým jazdcom akým je Oliver , tak si myslím že pri tíme AMV naozaj nie je o čom diskutovať. Taktiež veľmi obávaným súperom pre nás je Empiri GP , Peťo dokáže neskutočné veci a keď sa k nemu vráti Adam, tak si myslím, že budú ešte obávanejší. No koniec koncov nikto v terajšej konkurencii nesmie byť podceňovaný , naozaj sa podľa mňa vo Fibo Karting pravidelne stretáva špička slovenského indoor kartingu a nám je cťou pravidelne štartovať v tomto kolektíve skvelých jazdcov a úžasných ľudí.

1. AMV
Ako sa vám páči nový koncept vytrvalostných pretekov Caste Endurance? Ako by ste zhodnotili prvý pretek ktorý niesol názov Winter Classic?

Levente: Veľmi sa nám páči, je to veľmi dobrá vec že sa vymýšľajú nové veci do pretekov. Prvý pretek nám sadol a dalo sa to vidieť aj na výsledku. Oliver: Ďalší zaujímavý seriál ktorý sa mi zatiaľ veľmi páči.

2. AMV
Minulý rok ste boli súperi , tento rok jazdíte za jeden tím. Ako funguje táto nová spolupráca?

Oliver: To že sme boli súperi neznamená že nie sme priatelia a spolupráca prebieha tak ako má.

Levente: Áno boli sme súperi, ale len na trati. Mimo trate sme boli a aj doteraz sme priatelia a môžem povedať že spolupráca je dobrá, dávame do toho všetko čo sa len dá a dá sa to vidieť na výsledku.

3. AMV
Už o pár dní vás čaká ďalšie kolo Mercedes 2H Endurance Race. V čom spočíva vaša príprava na tieto ale aj iné preteky?

Levente: Tešíme sa na pretek, na každý pretek sa pripravujeme zodpovedne a dúfame, že sa nám podarí zas nejaký dobrý výsledok a chceme podať maximálny výkon.

Oliver: Príprava prebieha z môjho pohľadu štandardne každý pondelok.

4. AMV
Ktorý tím považujete za najsilnejšieho súpera?

Oliver: Myslím si že na tuto otázku je veľmi ťažké odpovedať,síce v prvom preteku sme najviac bojovali s týmom Ingen.

Levente: Na túto otázku je ešte príliš skoro dávať odpoveď, je tu veľa silných tímov ale najsilnejším súperom bol tím Ingen.

Ďakujeme našim jazdcom za odpovede k našim otázkam.